loading
loading

Ala Carte

Kuchyně restaurace vaří výhradně z čerstvých a lokálních surovin, které si vybíráme od dodavatelů z našeho regionu. V našem jídelním lístku a denní nabídce najdete prvky francouzské a italské kuchyně. Specializací restaurace je tradiční česká kuchyně zpracovaná v moderní úpravě. Hlavní snahou je zachovat podstatu a jednoduchost hlavních surovin, neboť jen tak vznikne chuť výsledného produktu.


Předkrmy

Paštika z husích jatýrek, portské víno, hroznové chutney, listový salát 125 Kč
Zapečený kozí sýr, listový salát, pórek, vlašský ořech, ořechový olej 135 Kč
Uzený losos, křepelčí vejce, citrónový konfit, crème fraîche 185 Kč
Hovězí carpaccio, ragú z hřibů a květáku, lanýžový olej, žampiony 285 Kč
Kachní Foie Gras, marinované višně s vanilkou, brioška 299 Kč
Telecí tatarský biftek, ztracené vejce, lanýžový olej 195 Kč

 

Polévky

Kuřecí vývar, domácí nudle, kuřecí maso, máslová kořenová zelenina  79 Kč
Gulášová polévka, uzená mrkev, majoránková pěna 95 Kč
Kulajda, pošírované vejce, brambory, hřiby, kopr 115 Kč
Polévka dle denní nabídky  

 

Steaky

Rib Eye steak (300 g), steak z vysoké roštěné vyzrálý suchým zráním, ve visu minimálně 21 dnů, původ skotu Drahanská vrchovina 385 Kč
Steak z hovězí svíčkové (200 g), vyzrálý mokrým zráním, původ skotu Drahanská vrchovina 485 Kč

 

Přílohy a omáčky ke steakům

Naše hranolky smažené v kachním sádle 65 Kč
Smetanové brambory s roquefortem 65 Kč
Grilovaná zauzená zelenina 65 Kč
Omáčka ze zeleného pepře 55 Kč
Ragú z hlívy ústřičné 55 Kč

 

Vegetariánský výběr

Listový salát se zastřeným vejcem, čočka Le-puy, dijon vinaigrette 249 Kč
Risotto připravujeme dle sezónních surovin 255 Kč
Tagliatelle s kozím sýrem, sušená rajčata 255 Kč

 

Hlavní Entrée

Bramborové noky, bryndzovo-nivová omáčka, uzená slanina z farmy rodiny Němcovy, majoránková pěna 199 Kč
Pluma, portobello, karamelizovaná mrkev, omáčka Grand Marnier 245 Kč
Pikantní thajské kuře, jasmínová rýže 265 Kč
Linguine s krevetami, fava fazolky, chilli, hráškové lusky, cherry rajče  299 Kč
Filátka ze pstruha, kořenová zelenina, grenaille, bylinkový jogurt 299 Kč
Losos teriyaki, rýžové nudle, Pak Choi salát 375 Kč
Pomalu pečená telecí žebra, salát Coleslaw, okurková salsa, barbecue omáčka 425 Kč
Grilované tygří krevety, lanýžové risotto, krevetový bisque 485 Kč

 

České speciality

Hovězí svíčková na smetaně, brusinková redukce, špekový knedlík 299 Kč
Confit z kachny, sezónní zelí, bramborové noky 329 Kč
Telecí řízky, bramborové pyré, okurkový salát 345 Kč
Konfitovaná telecí líčka, koprové velouté, karlovarský knedlík  345 Kč

 

Něco pro naše nejmenší

Řízek z kuřecích prsíček z farmy rodiny Němcovy (100 g), naše hranolky smažené v kachním sádle 135 Kč
Bramborové noky sypané mákem 115 Kč

 

Dezerty

Marinovaný ananas, kokosové mascarpone, mátový cukr, karamel 115 Kč
Hruška pošírovaná v kořeněném víně, skořicová zmrzlina 135 Kč
Vanilkové créme brulée, ovoce 135 Kč
Čokoládový fondant, malina, sorbet 159 Kč
Karamelová panna cotta, butterscotch, vlašský ořech 159 Kč
   
Nabídka domácích sorbetů a zmrzlin  
Výběr sýrů dle denní nabídky  

 

Couvert 25 Kč


Jídla připravil tým kuchařů restaurantu Valoria.

Close